2. Pabarstykite prieskoniais. Galite naudoti ir jau paruoštus prieskonius žuviai, tačiau aš tokių vengiu – juose paprastai būna druskos – pigaus ingrediento, kenksmingo priedo natrio gliutomato. Geriau bus jei karpį pabarstysite Provanso žolėmis, arba rozmarinu (tik nepadauginkite, nes patikėkite, rozmarinas to niekada neatleis) ir būtinai maltais juodaisiais pipirais.
Reklama
3. Uždenkite žuvį ir leiskite pastovėti šaltoje vietoje bent 2 valandas.
4. Po to pilkite į keptuvę aliejų, apvoliokite žuvies gabalėlius miltuose ir kepkite vis pavartydami. Leiskite paskrusti.
5. Kol karpis kepa, užsikaiskite grikius. 1 stiklinei kruopų imkite 1,2 stiklinės vandens. Įberkite druskos ir leiskite išvirti. Grikiai garnyrui turi būti birūs - ne košė.
6. Pasigaminkite salotas. Siūlau pačias paprasčiausias: supjaustykite kelis pomidorus, agurką, įmaišykite lapinių salotų arba špinatų, pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pasūdykite, įpjaustykite raudonojo svogūnėlio arba 2-3 skilteles česnako.
7. Atskirai į krūvelę sudėkite grybus. Ir viskas. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau karpio receptų rasite: Karpio receptai.