Keptuvėje keptos krevetės, alyvuogės ir vyšniniai pomidorai

2021-03-15 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje keptos krevetės, alyvuogės ir vyšniniai pomidorai
Tikriausiai savo gyvenime aš niekada nenustosiu girti šviežių bei tinkamai pagamintų krevečių. Šis patiekalas be galo skanus, be to greitai pagaminamas. Kažkas fantastiško. :)

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • šviežios krevetės: 24
    • vyšniniai pomidorai: 150 gramų
    • įvairios alyvuogės be kauliukų: 1 didelės saujos
    • smulkintos šviežios petražolės: 1 saujos
    • citrinos sultys
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną supjaustome pusžiedžiais.
  2. svogūnas pjaustomas pusžiedžiais
  3. 2. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
  4. aliejus įkaitintas keptuvėje
  5. 3. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol suminkštėja ir tampa skaidrus.
  6. 4. Tuomet į keptuvę išspaudžiame česnaką, pakepame kelias sekundes ir sudedame perpus pjaustytus pomidorus bei alyvuoges. Kepame, kol vyšniniai pomidorai pradeda trūkinėti.
  7. 5. Tada suverčiame šviežias krevetes ir pakepame keletą minučių, kol krevetės parausta.
  8. 6. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais, pagal savo skonį įpilame citrinos sulčių ir suberiame petražoles. Patiekiame ir skanaujame!
  9. keptos krevetės, alyvuogės ir vyšniniai pomidorai
  10. 7. Patarimas: Šį krevečių patiekalą labai skanu valgyti ir vieną, bet jeigu norisi sočiau, tai šalia labai tinka su orzo makaronai.
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Kalmarų kotletai
(5)
Krevetės su medaus ir česnakų padažu
(9)
Makaronai - spagečiai su jūros gėrybėmis ir pomidorais
(7)