baltas vynas: 1,5 stiklinės (arba vištienos sultinys)
džiovinti čiobreliai: 2 arbatinių šaukštelių
tarkuotas parmezanas: 0,5 stiklinės
Dižono garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
grietinėlė: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje vištienos krūtinėles padalinkite per pusę bei išmuškite iki kažkur 0,5 centimetro storumo.
2. Miltus berkite ant negilios lėkštės. Mėsos gabalėlius apvoliokite miltuose, nukratykite miltų perteklių.
Reklama
3. Tuomet didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą bei alyvuogių aliejų.
4. Po to sudėkite vištienos krūtinėles bei kepkite kiekvieną pusę, kol taps auksinės spalvos (maždaug 5 minutes kiekvienai pusei).
5. Išimkite vištieną iš keptuvės.
6. Tada į keptuvę sudėkite grybus bei česnaką. Pakepinkite nuolatos maišydamos apie 3 minutes (arba kol grybai paminkštės).
7. Supilkite baltąjį vyną arba sultinį bei sudėkite čiobrelius. Išmaišykite, sudėkite vištieną atgal į keptuvę bei patroškinkite maždaug 15-20 minučių.
8. Išimkite vištieną iš keptuvės. Į padažą įmaišykite parmezaną, garstyčias bei grietinėlę. Gerai išmaišykite.
9. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Patiekite vištieną su grybų padažu. Skanaukite!
Agnė
Atsakyti