Kiaulienos ir grikių troškinys

2018-03-16 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos ir grikių troškinys

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiauliena: 450 gramų (geriausia kumpinė)
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • grikiai: ~140 gramų nevirtų (arba ~300 gramų virtų svoris)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • pomidorų padažas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais, apibarstykite prieskoniais su šiek tiek aliejaus, išmaišykite bei padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui pasimarinuoti.
  2. 2. Tuomet prieš troškinant mėsą, ją, reikia trumpai apkepinti. Tai galite padaryti dviem būdais. Pirmasis, tai kiaulienos gabalėlius sumeskite į kepimo formą bei dėkite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Arba antrasis, kiaulieną iš abiejų pusių apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje, vis nupildamos susikaupusį skystį.
  5. 4. Tuo tarpu kol mėsa kepa, keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudėkite ir susmulkintą morką (ją galite sutarkuoti burokinės tarkos pagalba, tarkuoti/pjaustyti šiaudeliais arba tiesiog supjaustyti smulkesniais gabalėliais - kaip labiau patinka), pakepinkite, kol morka suminkštėja (maždaug 5-10 minučių, priklausomai nuo to, kaip susmulkinome morkas).
  6. 5. Po to įdėkite gerą šaukštą pomidorų padažo, gerai išmaišykite bei dar pakaitinkite, kol šis sušils.
  7. 6. Tada apkeptą mėsą sudėkite į puodą, kuriame troškinsite, užpilkite karštu vandeniu - tik tiek, kad apsemtų. Sudėkite pakepintas daržoves, įberkite druskos. Uždenkite bei troškinkite maždaug 30-40 minučių.
  8. 7. Tuomet belieka pridėti grikius, tai irgi galite padaryti dviem būdais. Pirmasis, tai nuplautus grikius sudėkite į puodą prie mėsos bei patroškinkite dar maždaug 15 minučių atidengus (turi būti likę dar kažkiek vandens, kad grikiai turėtų kur išvirti) arba kol išgaruos vanduo.
  9. 8. Arba antrasis būdas, tai nuplautus grikius sudėkite prie mėsos bei pabaikite troškinti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros, maždaug 10 minučių. Skanaukite!

Artūras

Superinis receptas. Mano merginai pastoviai prašo pagaminti šitą patiekalą.
Atsakyti
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)
Jautienos ir perlinių kruopų troškinys
(2)
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)