Keptuvėje troškinti kelmučiai-grybai su grietine, sviestu ir svogūnais

2020-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje troškinti kelmučiai-grybai su grietine, sviestu ir svogūnais
Super skonio patiekalas iš grybų. Šį kartą aš pasirinkau troškinti kelmučius, mano labai mylimus grybus. Kad būtų labai skanus troškinukas, grybus patroškinsime grietinės, sviesto ir svogūnų padaže. Apsivalgymas garantuotas. :)

Ingredientai

    • kelmučiai: 500 gramų (tinka ir kiti grybai)
    • sviestas: 1 šaukšto
    • grietinė: 1 šaukšto
    • svogūnai: 2
    • malti čili pipirai: šiek tiek (arba aitrioji paprika)
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kelmučius (arba kitus mėgstamus grybus) perrinkite, nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje maždaug 3-4 minutes.
  2. 2. Po to nukėlę nuo ugnies, išpilkite į kiaurasamtį ir labai gerai nuvarvinkite.
  3. 3. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
  4. smulkiai pjaustytas svogūnas
  5. 4. Tuomet grybus supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite ant sviesto keptuvėje su svogūnais.
  6. 5. Įberkite čili pipirų druskos, įpilkite citrinos sulčių, pamaišykite ir dar pakepinkite.
  7. 6. Bebaigiant kepti, grybus (kelmučius) užpilkite grietine ir užvirinkite.
  8. 7. Patiekdami, pabarstykite supjaustytais petražolių lapeliais. Super skanu, pasilepinkite ir Jūs!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kelmučių receptų rasite: Kelmučių receptai.
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)
Mielinės spurgos su grybais
(1)
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)