Kiaulienos ir saldžiųjų bulvių troškinys

2018-02-05 Autorius Tinginių maistas

Kiaulienos ir saldžiųjų bulvių troškinys

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: 1 kilogramo
    • salždiosios bulvės: 3
    • morkos: 2 (nedidelės)
    • cukinijos: 1 (nedidelė)
    • svogūnai: 1
    • pievagrybiai: 12
    • saliero stiebai: kelių
    • šviežias bazilikas
    • tarkuotas kietasis sūris: kelių saujų (jei norisi)
    • prieskoniai pagal skonį (naudota druska ir žolelių mišinys)
    • aliejus (kepimui)
    • vanduo: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos kumpį supjaustome norimo dydžio kubeliais, pabarstome prieskoniais. Pusžiedžiais supjaustome svogūną. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus bei lengvai apkepame mėsą kartu su svogūnu – šitaip orkaitėje mėsa iki galo išsitroškins greičiau.
  2. 2. Supjaustome daržoves.
  3. 3. Tuomet į indelius sluoksniuojame mėsą bei daržoves. Tvarka – kaip jau širdis geidžia. Aš pati pradėjau nuo saliero bei morkų, o po to miksavau likusias daržoves ir mėsą;
  4. 4. Tada į kiekvieną indelį įpilame po šlakelį vandens bei uždengiame. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa baigs troškintis, o daržovės suminkštės. Prieš baigiant kepti, jei norisi, galite pabarstyti sūriu. Baigus kepti, pagardiname šviežiu baziliku. Skanaujame!
Jautienos ir perlinių kruopų troškinys
(2)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Troškinta triušiena su daržovėmis
(2)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Azu - jautienos troškinys su raugintais agurkais
(2)