1. Pradžioje pasigaminame sviestą, įdarui. Į kambario temperatūros sviestą dedame druską, pipirus, džiovintas petražoles bei česnaką. Visko dedame pagal savo skonį. Suvyniojame taip paruoštą sviestą į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą, kol sustings.
2. Tuomet vištienos krūtinėlę išmušame plonai, geriausia tai darome per maistinę plėvelę, kad mėsa išliktų tolygi. Pabarstome prieskoniais. Tada į vidurį dedame gabalėlį sviesto bei susukame, viskas tarsi gamintume cepelinus, svarbu, kad neliktų plyšių. Po to kotletą apvoliojame krakmole, paskui kiaušinyje bei džiūvesėliuose. Kotletus padedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad apstingtų.
Reklama
3. Po pusvalandžio kotletus dar kartelį apvoliojame kiaušinio plakinyje bei džiūvesėliuose, vėl padedame į šaldytuvą ir po maždaug 60 minučių, kepame riebaluose. Pradedame kepti ant vidutinės ugnies, po truputį ją didindamos baigiame kepimą. Skanaujame su mėgiamomis daržovėmis ir bulvytėmis fri.
4. Rekomendacija: Daugiau Kijevo kotletų receptų rasite: Kijevo kotletai.