1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukite kartu su cukrumi iki purumo, įpilkite kondensuoto pieno, dar šiek tiek paplakite. Tada miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais, įsijokite juos į sviesto masę, išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Šokoladą smulkiai sukapokite bei įdėkite į tešlą, išmaišykite, kad šokoladas pasiskirstytų tešloje. Paruoštą tešlą uždenkite su maistine plėvele bei padėkite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
2. Po to išimkite atšalusią tešlą, šlapiomis rankomis suformuokite rutuliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei suplokite (tarp sausainių palikite nemažus tarpus, nes jie labai plečiasi, ant vienos skardos man pačiai daugiausia tilpo 16 sausainių). Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių. Kepimą atidžiai stebėkite, kad sausainiai nesudegtų. Mėgaukitės.:)
Reklama
Ieva
Aš nedėjau cukraus, saldumo pilnai užteko iš kondensuoto pieno. Labai paprasta ir skanu.
Atsakyti
Ema
Ne vieną kartą juos kepiau, tačiau vietoj šokolado dėjau sutraiškyto riešutų mišinio neapsakomai skanu. Patarčiau taip pat nedėti cukraus!
Atsakyti
Ieva
Atsakyti
Ema
Atsakyti