Kopūstų ir kalakutienos apkepas

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Kopūstų ir kalakutienos apkepas

Ingredientai

    • malta kalakutiena: 500 gramų
    • švieži kopūstai: 500 gramų
    • svogūnai: 2
    • morkos: 2-3
    • miltai: 3-5 šaukštų
    • kiaušiniai: 3
    • fermentinis sūris: 100 gramų
    • majonezas: 3-4 šaukštų
    • aliejus: kepimui
    • druska
    • malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kopūstus supjaustome, morkas sutarkuojame stambia trintuve, svogūnus susmulkiname bei viską pakepiname įkaitintame aliejuje. Daržoves perdedame į gilesnį indą bei truputį atvėsiname.
  2. 2. Tuomet keptuvėje pakepiname maltą mėsą, iki ji pakeis spalvą. Pasūdome, pagardiname ją maltais pipirais arba kitais prieskoniais. Kiaušinius išplakame su miltais, truputį pasūdome bei sumaišome su kepintomis daržovėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sūrį sutarkuojame bei sumaišome su majonezu. Į kepimo indą dedame dalį kopūstų masės, išlyginame, suverčiame mėsą bei užklojame likusia kopūstų mase.
  5. 4. Viršų aptepame sūrio mase bei 20 minučių pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame, kol sūris išsilydys. Skanaujame!
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)
Cezario salotos su kalakutiena ir parmezano sūriu
(4)
Šaltiena su kalakutiena
(4)