1. Pradžioje porą supjaustome griežinėliais. Smulkiai supjaustome žiedinį kopūstą (taip jis greičiau išvirs).
2. Tada giliame puode įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus, sudedame porus bei truputį apkepame. Po to sudedame žiedinius kopūstus bei dar maždaug 5 minutes apkepkame. Supilame pieną, sultinį bei vierdame maždaug 20−25 minučių. Paskaniname druska.
Reklama
3. Užviriname puodą pasūdyto vandens.
4. Tuomet nuvalome briuselinius kopūstus, jų viršūnėles įpjauname kryžiuku ir maždaug 5 minutes apverdame pasūdytame vandenyje. Nukošiame, perplauname lediniu vandeniu bei kiekvieną galvutę padaliname į 4 dalis.
5. Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą aliejaus, suberiame kario prieskonius, išmaišome. Paskui sudedame apvirtus briuselinius kopūstus bei truputį apkepame (maždaug 5 minutes).
6. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, ją grąžiname į puodą, suberiame apkeptus briuselinius kopūstus, dar kartą užviriname bei patiekiame. Skanaujame!