Kūčiukai su kanapėmis

2020-12-04 Autorius WorldRecipes.lt

Kūčiukai su kanapėmis
Tobuli, tiesiog fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapėmis (kanapių sėklomis), kuriuos valgant, labai smagiai traška. Pirmiausia skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kai išmėginau jis greitai tapo vienu iš mano mėgstamiausių. Nieko nelaukite ir bėkite gaminti jau šiandien. Skaniau ir būti negali. Gražių ateinančių švenčių!

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • vanduo: 250 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aguonos: 30 gramų
    • kanapių sėklos: 30 gramų (dedu nelukštentas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su aguonomis ir žiupsniu druskos.
  2. 2. Šiltą vandenį sumaišykite su aliejumi ir cukrumi, kol šis ištirpsta.
  3. 3. Į vandenį suberkite mieles ir dar kartą išmaišykite.
  4. 4. Tuomet supilkite šlapius ingredientus į miltus ir minkykite, kol tešla taps tolygiai drėgna ir lygi.
  5. 5. Po to į tešlą suberkite kanapes (kanapių sėklas) ir dar kartą gerai perminkykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
  6. 6. Tešlą uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltai pakilti, kol padvigubėja (maždaug 1,5-2 valandas).
  7. 7. Pakilusią tešlą pjaustykite nedideliais gabaliukais, juos rankomis suvyniokite į plonytes juosteles - supjaustę gausite kūčiukus.
  8. 8. Kūčiukus dėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos palikdami bent mažus tarpelius (kepdami mieliniai kūčiukai išsipūs).
  9. 9. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių (priklausomai nuo kūčiukų dydžio). Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau kūčiukų receptų rasite: Kūčiukai.
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)