Kumpio ir sūrio pyragas

2017-10-17 Autorius Sigita Cooks

Kumpio ir sūrio pyragas

Ingredientai

    • kumpis: 150 gramų
    • fermentinis sūris: 120 gramų
    • šviežias bazilikas: 1 saujos (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovinto)
    • kvietiniai miltai: 280 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: ketvirtadalis arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 250 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kubeliais supjaustykite kumpį, sutarkuokite sūrį, o baziliką truputį pasmulkinkite. Viską kartu sumaišykite.
  2. 2. Tuomet atskirame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir aliejų bei išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite kumpio bei sūrio mišinį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą sukrėskite į su kepimo popieriumi išklotą arba aliejumi išteptą formelę, tolygiai paskirstykite bei kepkite įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40-45 minutes, kol, įbedus medinį pagaliuką į pyrago vidurį, jis išliks sausas.
  5. 4. Iškepusį pyragą, ištraukus iš orkaitės, palikite bent 10 minučių atvėsti. Skanaukite!
  6. 5. Pastebėjimas: Skaniausias dar šiltas, bet gardus ir atvėsęs. Nepatartina šio pyrago dėti į šaldytuvą.

Vilma Kriaučiūnienė

Buvo sunku nustoti valgyti, koks šis pyragas yra gardus. Tikrai gaminsime dar!
Atsakyti
Morkų pyragas be kiaušinių
(1)