Labai bananinis pyragas

2018-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Labai bananinis pyragas

Ingredientai

    • miltai: 220 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • bananai: 5 dideli (supjaustyti griežinėliais)
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 4
    • cukrus: 150 gramų
    • tamsus romas: 4 šaukštų
    • juodas šokoladas: 100 gramų (sukapotas peiliu)
    • vanilės esencija: kelių lašelių
    • tirpdytas sviestas: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepkite su sviestu bei pabarstykite miltais. Aš kepiau pailgoje kekso formoje.
  2. 2. Tuomet viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame, didesniame dubenyje, išplakite kartu kiaušinius, cukrų, romą bei vanilę. Įmaišykite atsargiai pusę miltų masės, po to pusę sviesto. Suberkite likusius miltus, supilkite sviestą. Vėl atsargiai išmaišykite. Sudėkite bananus, šokoladą bei atsargiai viską gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui pilkite į paruoštą formą. Kepkite maždaug 50 minučių. Ar jau iškepė – patikrinkite įdūrusios su mediniu iešmeliu. Ištraukus jis turi išlikti sausas. Iškeptą pyragą atvėsinkite orkaitėje ir tik tada galime jį išimti is kepimo indelio. Skanaukite!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau bananų pyragų receptų rasite: Bananų pyragai.