Lapinių salotų Kale čipsai - traškučiai

2021-04-15 Autorius Oditėlės blogas

Lapinių salotų Kale čipsai - traškučiai
Kas be ko, tai labai sveikas užkandis ir nuostabus būdas sunaudoti likusias salotas. Tokie traškučiai yra itin universalūs, nes galima eksperimentuoti su savo mėgstamais prieskoniais. Pamėginkite.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šš salotų išpjauname lapkočius, supjaustome gabaliukais, nuplauname ir gerai nusausiname (tam idealiai tinka salotų džiovyklė. Kitu atveju, sudedame ant popierinio rankšluosčio ir palaukiame, kol apdžius).
  2. 2. Sudedame į skardą, ištiestą su kepimo popieriumi, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pagardiname druska bei aitriosiomis paprikomis. Išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių arba tol, kol tampa traškios. Skanaujame!
  5. 4. Patarimas: Sudedame kuo plonesniu sluoksniu, nes kitu atveju kepimo metu reikia vis prasklaidyti ir vartyti salotas, kad išgaruotų drėgmė ir jos apskrustų.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau traškučių receptų rasite: Traškučiai.
Pica su tortilija
(3)
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)
Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu
(1)