Naminiai obuolių traškučiai - čipsai

2023-06-03 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai obuolių traškučiai - čipsai
Nuostabus užkandis, kuris puikiai dera su tokiais patiekalais kaip moliūgų sriuba, sumuštinis su vištos krūtinėle, o ir itin praverčiantis įvairiose kelionėse ar kai reikia papuošti pyragus ar kitokius desertus. Vardinti, kaip ir su kuo naminiai obuolių traškučiai (čipsai) tinka, prireiktų daug daugiau laiko, nei pačiam receptui aprašyti... Mūsų šeimoje šis receptas itin pamėgtas. Vaikas net kartais į mokyklą pasiima, kad turėtų ką "perkąsti". Tad tikrai rekomenduoju!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuoliai: 2
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Supjaustome obuolius kiek įmanoma plonesniais žiedais ir suklojame juos tolygiai ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Jeigu obuolius supjaustysite storesnėmis riekelėmis, jie vis tiek bus labai skanūs, tik ne tokie traškūs.
  5. 4. Užbarstome cinamono ir kepame, kol obuoliai paskrus ir išgaruos vanduo - bent jau 20 minučių. Beje, traškučiai nebus traškūs, kol neatvės.
  6. 5. Patarimas: Kepdami vis pažiūrime, ar traškučiai nesvyla - jeigu riekelės nevienodo storio, kai kurioms taip gali nutikti.
  7. 6. Galite gaminti ir džiovyklėje: Obuolius galite džiovinti ir džiovyklėje - tokiu atveju nereikės tokios priežiūros, kaip kepant orkaitėje.
  8. 7. Geriausiai tinka rūgštūs arba saldžiarūgščiai, vėlyvesnių veislių obuoliai. Kad riekelės nepatamsėtų, maždaug 3-5 minutes palaikome jas citrinų sultimis parūgštintame vandenyje, apdžioviname kambario temperatūroje ir dedame į džiovyklę.
  9. 8. Padėklus galite kaitalioti vietomis, kad vaisiai greičiau ir tolygiau džiūtų.
  10. 9. Džiovinti obuoliai: Tai nuostabus pyragų, apkepų įdaras. Sumalus juos kavos malūnėliu, tiks įberti į košes, pudingus, suflė bei kitus desertus. Jais galite pagardinti net ir žolelių arbatą. O ir į nesaldžius kepinius tinka įberti. Skanaus!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau traškučių receptų rasite: Traškučiai.