1. Pradžioje salierą, morką bei svogūną ganėtinai smulkiai supjaustome. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitiname 1 šaukštą aliejaus, jame šiek apkepame visas daržoves, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Tuomet supilame lęšius bei pusę litro vandens ir verdame maždaug 30–35 min., kol lęšiai suminkštės bei vanduo išgaruos (nusunkti vandens nereikia, jis turi visiškai išgaruoti pats). Kartas nuo karto pamaišome, patikriname, ar pakanka druskos.
3. Tada kol verda lęšiai, nupjauname lašišos odelę, filė supjaustome kubeliais bei kepame keptuvėje maždaug 10 minučių. Pasūdome, paskaniname pipirais, galima pagardinti šlakeliu citrinos sulčių (nėra būtina).
4. Po to išvirusius lęšius sudedame į lėkštes, ant viršaus sudedame lašišos gabalėlius. Patiekalą patiekiame apibarstytą su susmulkintais krapais (jei norisi). Skanaujame!