Radusi šį receptą, daugiau lavašų parduotuvėje nebeperku. Gaunasi tobulas naminis lavašas. O su lavašais galima pagaminti tikrai daug patiekalų, pradedant lavašo suktinukais, čeburekais lavaše, mini čeburekais, baigiant kebabais lavaše. O kadangi mes su šeima tokių lavašų suvalgome tikrai nemažai, tai pirktinis variantas tikrai pasiteisina. Ne tik, kad sveikiau, nes puikiai žinai iš kokių ingredientų yra viskas pagaminta, bet ir pigiau. Rekomenduoju pasigaminti, nes visas procesas lengvesnis, nei gali pasirodyti iš pradžių. ;)
Ingredientai
vanduo: 250 gramų
miltai: 500 gramų
sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
margarinas: 50 gramų
cukrus: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
druska: žiupsnio (arba pagal skonį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia viską sudedame į duonkepę pagal jos instrukciją, įjungiame tešlos programą.
2. Tuomet paruoštą tešlą padaliname į rutuliukus (maždaug 5-6 centimetrų skersmens) bei juos iškočiojame 1-2 milimetrų storio. Kepame ant švarios sausos įkaitintos keptuvės po keletą sekundžių iš kiekvienos pusės. Kai tik pabals, apverčiame.
Reklama
3. Reikia viską daryti ganėtinai greitai, kad lavašai nedžiūtų. Paruoštą lavašą galite perkloti drėgnomis servetėlėmis. Kai ilgiau stovėdamas apdžiūsta, galite apipurkšti purkštuvėliu bei vėl bus minkštas.
4. O toliau jau ruoškite taip kaip mėgstate, su savo mėgstamais įdarais arba kaip užkandžius.:)
5. Pastebėjimas: Jei neturite duonkepės, viską galite daryti ir rankomis, viskas pavyks puikiai.