Legendinis medaus tortas | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Legendinis medaus tortas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 5 stiklinių
    • medus: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • sviestas: 200 gramų
    Kremui:
    • grietinė: 1000 gramų
    • cukraus pudra: 6 šaukštų
    • citrinos sultys: 0,5 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį bei 15 minučių, vis pamaišydami, kaitinkite ant garų. Baigdami kaitinti sudedame kepimo miltelius.
  2. 2. Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų bei suberiame miltus, greitai bei gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tešlą atšaldome (suvyniojame į maistinę plėvelę bei 30 minučių dedame į šaldytuvą) ir padaliname į 6 dalis.
  5. 4. Tada plonai iškočiojame bei iškepame apvalius biskvitus (prieš kepimą subadome, formas išspaudžiame su pyrago forma, kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug po 7-9 minutes).
  6. 5. Po to iš tešlos likučių iškepame paprastą lakštą, kurį vėliau sumalsime apibarstymui. Biskvito lakštus pertepame su kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros bei pusės šaukšto citrinos sulčių (grietinę su cukraus pudra bei citrinų sultimis gerai išsukame).
  7. 6. Tada aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.
  8. 7. Prieš tiekiant palaikome parą laiko šaldytuve. Skanaujame!
Mocarto tortas
(2)
Nekeptas citrininis tortas
(4)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
(1)
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(1)
Tortas Napoleonas su kremu
(43)
Tortas Dainava
(8)