Lenkiški migdoliniai sausainiai Amaretti

2023-07-05 Autorius WorldRecipes.lt

Lenkiški migdoliniai sausainiai Amaretti
Tokie lenkiški migdoliniai sausainiai, pavadinimu Amaretti man ypač patiko, nes juose nėra miltų, o patys sausainiai trapūs ir tiesiog ištirpsta burnoje. Ir jie iš savęs labai primena mano mėgstamus graikiškus sausainius "Amygdalota". Tik šie kepdami gražiai suskyla ir dėl cinamono pakvimpa Kalėdomis, tačiau aš juos kepu ir paprastomis dienomis pasilepinti prie kavos puodelio, nes tikrai neužtrunka labai ilgai. Net neabejoju, kad ir Jūs išmėginsite jau šiandien! 

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 2 didelių (kambario temperatūros)
    • cukrus: 200 gramų
    • malti migdolai: 200 gramų
    • migdolų aliejus: 2-3 lašų (arba 1-1,5 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto)
    • cinamonas: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje iki standžių putų išplakame kambario temperatūros kiaušinių baltymus.
  2. 2. Tada palaipsniui supilame pusę cukraus kiekio ir toliau plakame. Baltymų masė turėtų būti tokio standumo, kad jį galima būtų pjaustyti peiliu.
  3. 3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. 4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir atidedame į šalį.
  5. 5. Dideliame dubenyje sumaišome maltus migdolus su likusiu cukrumi, migdolų aliejumi ir žiupsneliu cinamono.
  6. 6. Į riešutų masę sudedame baltymų masę ir lengvai mentele išmaišome, bet nemaišome per daug, kad tešla neprarastų tūrio.
  7. 7. Šaukštu formuojame sausainius iš sausainių masės ir dedame ant kepimo skardos.
  8. 8. Kepame maždaug 15 minučių arba tol, kol sausainių dugnas lengvai paruduoja, o viršus sutrūkinėja.
  9. 9. Prieš patiekdami, atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!

Asta

Išbandžiau. Tikrai nenuvylė. Paprasta, bet labai skanu!
Atsakyti
Lenkiški migdoliniai sausainiai Amaretti
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)