Macarons'ai - tikras atradimas mano virtuvėje. Pamenu, pirmą kartą su jais teko susipažinti viename gražiausių Prancūzijos miestų Bordo (Bordeaux - regionas garsėja ir puikiausiais bei brangiausiais vynais), tuomet jie man didelio įspūdžio nepaliko.
Tačiau, kai pamačiau kaip kitos namų kepyklėlės yra įvaldžiusios šių nuostabių burnoje tirpstančių su sijonėliu gardėsių gamybą, vieną dieną ir aš susikaupiau. Likau nustebusi, nes nebuvo taip sudėtinga juos pagaminti kaip kartais sakoma.
Patarimai:
1. "Pasendinkite" kiaušinio baltymus, bet jau para iki gaminimo, o geriausiai būtų 3-5 ar net 7 dienas;
2. Labai gerai išplakite baltymus;
3. Migdolų miltai turi būti kuo smulkiau sumalti ir be abejonės persijoti, kaip ir cukraus pudra. Jei yra stambesnių gabaliukų, kurie nepersisijos atsidėkite į dėžutę, juos galėsite panaudoti kitiems kepiniams;
4. Pyragėlių tešlos negalima permaišyti ir pyragėlių perkepti.
Šie Macarons'ai tapo neatsiejamu mūsų šeimos desertu, vyresnysis sūnus juo vadina "prancūziškais makaronais". :) Tad dalinuosi receptu su Jumis!!