1. Iš pradžių nedideliais kubeliais supjaustome svogūną. Puode storu dugnu įkaitiname aliejų, sumažiname kaitrą iki mažos, suberiame svogūną ir, vis pamaišydamos, kepame maždaug 5 minutes.
2. Per tą laiką nuskutame bei per burokinę tarką sutarkuojame morką. Kai svogūnai jau bus suminkštėję, suberiame sutarkuotą morką. Išmaišome ir, vos vos padidinusios ugnį, pakepame maždaug 5 minutes. Nukošiame tuną.
Reklama
3. Kai jau morkos apkepa, per smulkią tarką įtarkuojame nuluptas česnako skilteles bei nuolatos maišydamos pakaitiname apie 60 sekundžių. Tuomet sudedame nukoštą tuną, nedidelį žiupsnelį aitriųjų paprikų dribsnių arba didesnį, jeigu mėgstate kiek aštriau, ir džiovintus raudonėlius. Viską gerai išmaišome bei pakaitiname dar pora minučių. Nenueiname toli nuo viryklės, kad padažas neprisviltų.
4. Po to supilame pomidorų tyrę bei užviriname, pagardiname druska ir maltais pipirais. Troškiname uždengusios ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių. Dideliame prikaistuvyje užverdame vandens makaronams. Kai vanduo prikaistuvyje užvirs, suberiame makaronus bei įberiame šiek tiek druskos. Vėl užverdame ir verdame makaronus 2 minutėmis trumpiau nei yra nurodyta ant jų pakuotės.
5. Paskui nukoštus makaronus suberiame į padažą, išmaišome, uždengiame bei paliekame maždaug 2-3 minutėms pasitroškinti, keletą kartų pamaišydamos. Makaronai privalo būti išvirę, bet standūs. Nedelsdamos patiekiame. Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Idealiausia rinkitės tuną vandenyje be įvairiausių priedų bei kvapiklių - tada gausite daugiausiai Omega-3 taukų. Nemėgstantiems tuno rekomenduoju į pomidorų padažą įmaišyti apkepto vištienos filė faršo. O mėgstantiems pavalgyti dar sočiau rekomenduoju, prieš patiekiant, saikingai apibarstyti sutarkuotu parmezano sūriu.
7. Rekomendacija: Daugiau makaronų su tunu receptų rasite: Makaronai su tunu.