Meduolis be medaus (Melasos meduolis)

2018-12-04 Autorius Alina - Apie viską

Meduolis be medaus (Melasos meduolis)

Ingredientai

    • miltai: 150 gramų
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • prieskonių mišinys "meduolis" 0,5 arbatinio šaukštelio (naudojau prieskonius pagal šį receptą)
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • pienas: 125 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 60 gramų
    • melasa: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Visi nurodyti ingredientai privalo būti kambario temperatūros
  2. 2. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (aš kepiau be ventiliatoriaus). Išklojame su kepimo popieriumi kekso kepimo formą (maždaug 14x21 centimetrų, mano buvo 10x26 cm).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sumaišome bei persijojame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei prieskonius. Sumaišome cukrų, pieną bei kiaušinį iki vientisos masės ir įmaišome į miltų mišinį. Tada įdedame sviestą ir melasą į mažą puoduką bei kaitiname, karts nuo karto pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Įpilame masę į tešlą bei greitai išmaišome (maišome tik kol visi ingredientai susijungs, ne ilgiau).
  5. 4. Po to įdedame tešlą į kepimo indą bei pašauname į orkaitę. Kepame maždaug 50 minučių. Išimame bei paliekame kokias 10-15 minučių pastovėti kepimo formoje, paskui išimame ir atvėsiname ant grotelių. Mėgaujamės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau meduolių receptų rasite: Meduoliai
Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
(1)