Mielinės bandelės su česnaku

2019-03-30 Autorius Baltoje lėkštėje

Mielinės bandelės su česnaku

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 30 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 20 gramų
    • sausos mielės: 4 gramų (1 arbatinio šaukštelio)
    • miltai: 400 gramų
    Aptepimui:
    Įdarui:
    • sviestas: 60 gramų
    • česnakas: 8 skiltelių
    • džiovintos petražolės: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną įpilkite į karščiui atsparų indą, įdėkite sviesto, cukraus ir druskos. Pakaitinkite, kol ištirps sviestas. Atvėsinkite. Sausas mieles sumaišykite su miltais bei po truputį berkite į tešlą. Sumaišiusios palikite maždaug valandai, kad tešla pakiltų (aš pati dedu į iki 30-40 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę).
  2. 2. Tuomet tešlą padalinkite į 12 dalių, suformuokite rutuliukus, įspauskite per vidurį, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei vėl palikite kilti maždaug pusvalandžiui.
  3. 3. Tada įdarui česnaką smulkiai supjaustykite bei su petražolėmis įdėkite į kambario temperatūros, minkštą sviestą, gerai išmaišykite.
  4. 4. Kai jau bandelės truputį iškils, kiekvieną iš jų įpjaukite peiliu, aptepkite kiaušinio bei pieno plakiniu ir įspauskite dalį įdaro. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Nuostabiai tinka prie sriubos ar prie alaus. Labai gardžios ir be nieko.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.
Mielinės bandelės su česnaku
Mielinės bandelės su česnaku