Vandutės - varškės bandelės su avižiniais dribsniais

2024-05-08 Autorius WorldRecipes.lt

Vandutės - varškės bandelės su avižiniais dribsniais
Vandutės - tai tokios varškinės bandelės-duonelės, kurios ganėtinai greitai pagaminamos ir gana sveikos. Jų mada jau senokai buvo apėmusi visus socialinius tinklus ir atrodė, kad visi jas gamina. Tada tai madai pasidaviau ir aš ir taip apt nusprendžiau jas išmėginti, nes suviliojo labai sveikuoliška sudėtimi (nėra baltų miltų) ir ką gi - skonis buvo nuostabus, tinka su bet kuo! Tik jos itin sočios, tokios pilnavidurės. O aš jas gaminu iki šių dienų, net kai jų mada jau kiek praėjo. Tad gal kai kam tai bus geras priminimas apie nuostabų receptą, o gal kažkam visiška naujovė. Mėginkite! 

Ingredientai

    • varškės: 500 gramų
    • kiaušinių: 3
    • greito paruošimo avižinių dribsnių: 250 gramų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • įvairių pagardų (saulėgrąžų, sezamų, džiovintų pomidorų, alyvuogių, žolelių ar panašiai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę išsukite su kiaušiniais.
  2. 2. Tada avižinius dribsnius aš sumalu į miltus (naudoju kavamalę), bet nėra būtina.
  3. Reklama
  4. 3. Pridėkite druskos ir norimų pagardų.
  5. 4. Tuomet šlapiomis rankomis suformuokite bandeles, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. 5. Aš dar viską kartais pašlakstau linų sėmenų aliejumi ir saulėgrąžų sėklomis (į tešlą nieko nededu).
  7. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  8. 7. Palikite kelias minutes pravėsti ir valgykite su sviestu, užtepėlėmis, lašiša ar džemu. Mano pusryčių sumuštinis šį kartą buvo su avokadų-pomidorų salsa ir feta. Skanaus!
Vandutės - varškės bandelės su avižiniais dribsniais
Skanutėlės bandelės su lašinukais
(25)