Mielinis picos padas

2020-04-06 Autorius Raudona virtuvė

Mielinis picos padas
Amžinas klausimas: kaip pasigaminti picos padą namuose?

Jei labai skubu, tai maišau paprastą tešlą iš akies. Bet jei noriu tobulos picos ir ruošiuosi kiek iš anksto, man praverčia picos tešlos su sausomis mielėmis receptas ir tada gaunasi mielinis picos padas. Bet tam reikia pasiruošti iš anksto maždaug valandą ar dvi, nes tenka luktelėti, kol tešla pakyla. Nepaisant visko, tikrai verta kantriai laukti.

Dažniausiai pica pasilepinti pati ir šeimyną palepinti mėgstu savaitgalio link - penktadienio ar šeštadienio vakarą. Man labai patinka išsikepti ir kartu su vaikais žiūrėti filmą! Aišku, vaikai visada renkasi picą su dešrelėmis, bet kepant namuose, visai nesunku iškepti keletą skirtingų picų, ar net ir ant vienos picos pusės dėti vienus ingredientus, ant kitos sukurti kitą skonį – kiekvienam pagal pageidavimus.

Virtuvėje aš visada stengiuosi turėti sausų mielių. Jos galioja ilgiau nei šlapios mielės. Be to patogu dozuoti, nes dažniausiai receptai nurodyti iš pakelio sausų mielių kiekio, tad jos mums pravers ir šiandien.

Pica – puikus patiekalas, kuriam visuomet galite sunaudoti maisto likučius. Juk tinka ir likę kotletai, kumpiai, faršo saujelės ar daržovių gabalėliai. Svarbiausias akcentas čia - sūris. Ir be abejonės mielinis picos padas. Tai yra du komponentai, be kurių pica nebus skani. Na ir dar nepamirškim pomidorų padažo. Labai norint, picą galima kepti vien tik iš jų: picos pado, pomidorų padažo ir sūrio. Ir jei šie trys ingredientai skanūs, tai apie įdarą nebereikia net kalbėti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 500 gramų (4 stiklines) + papildomai kočiojimui, pabarstymui
    • vanduo: 300 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų (pakelio)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Indelyje sumaišome drungną vandenį su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis. Gerai išmaišome, palaukiame kelias minutes, kol mielės aktyvuosis.
  2. 2. Supilame miltus į didelį dubenį (receptuose dažnai rašo, kad juos reikia persijoti. Būtų gerai atlikti šį veiksmą, bet aš skubėdama praleidžiu). Miltų viduryje padarome duobutę ir į ją supilame gautą skystį.
  3. Reklama
  4. 3. suverčiame miltus į vidų, vis maišant, kol gausis tešla. Minkome rankomis. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Jei labai limpa, įpilame dar miltų, bet pasistengiame nepadauginti.
  5. 4. Gautą tešlą lengvai pabarstome miltais, uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltai pakilti maždaug 1-2 valandoms.
  6. 5. Kai tešla iškils, ją šiek tiek paminkome. Padaliname į dvi dalis. Man iš nurodyto kiekio gaunasi dvi picos per visą kepimo skardą.
  7. 6. Pabarstome miltais stalo paviršių, iškočiojame picos padus.
  8. 7. Į skardą įklojame kepimo popierių, dedame picos padą, patepame pomidorų padažu, dedame mėgstamą įdarą pagal fantaziją, barstome sūrį ir kepame 220-250 laipsnių temperatūros orkaitėje (jei galima nustatyti, pasirinkite kaitinimą iš apačios) maždaug 5-7 minutes.
  9. 8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau picos padų receptų rasite: Picos padų receptai.


Karolina

Tešla 10/10! Pats picos turinys visai kitaip pas mus: rekomenduoju vietoj pomidorų padažo sutrinti pomidorus savose suktyse, ir iškart ant jo sūrį tarkuotą dėti, o ne ant pačio viršaus, kaip dažniausiai įpratę daryti:)
Atsakyti
Mielinis picos padas

Aldona

Puikiai atrodo. :) Reikės pamėginti. Labai patinka, kai kas į komentarus įkelia savo foto patvirtindami, kad receptas geras. :)

Eliza

Man pats padas gavosi labai kietas, kaip vaflis koks, tikrai net nepanasu i picos pada, per kietas
Atsakyti

ram

na priklauso ir nuo miltų, nuo matavimo. Paprastai jaučiama kiek ko dėti. Miltus picai naudoju tik farina picai-tam skirti, o ne bet kokie
Mielinis picos padas

Klwn

Ko gero perkepėt, man gavosi puikiai iš pirmo karto. Paprastas, patikimas receptas.

Laura

Padas labai geras gavosi. Kepiau picos režimu - ventiliatorius+ apatinis kaitinimas 235 laipsniai 9 min (kepiau pusę porcijos).
Atsakyti
Mielinis picos padas

Justina

Gavosi puikiai, labai ačiū :)
Atsakyti

Aras

Dariau iš paprastu miltu tik perpus mažiau ka viena pica gautus.viskas ok.tarkuota suri su patinkančiu padažu sumaišai savo megstamus ingredijentus iš apačios 7min ir dar keles minutes bendra iš viršaus kepima geriausiai gavos.aišku žinotum picerijoi kokius skonius deda tai butu vienas prie vieno
Atsakyti
Varškės pica su faršu
(2)
Pica iš tortilijos, kepta orkaitėje
(3)
Pica su baklažanais ir kalakutiena
(1)
Pica su malta mėsa ir grybais
(1)