Migdolinis uogų pyragas

2018-04-22 Autorius Medėjos blogas

Migdolinis uogų pyragas

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 6 valgomųjų šaukštų (~85 gramų)
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 stiklinės
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 1
    • rūgpienis: 0,75 stiklinės
    • migdolų ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • šaldytos vyšnios be kauliukų: 2 stiklinių (atitirpintos)
    • migdolų plokštelės: 0,25 stiklinės
    • tamsus rudas cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • miltelinis cukrus (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepame riebalais 22 centimetrų kepimo formą.
  2. 2. Tuomet elektriniu plaktuvu išplakame sviestą su cukrumi iki purios šviesios masės (maždaug 3–5 minutes). Supilame kiaušinį, rūgpienį bei migdolų ekstraktą, išplakame elektriniu plaktuvu iki vienalytės masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įsijojame miltus su kepimo milteliais bei beriame druską į skystus produktus, išplakame iki vienalytės masės. Supilame tešlą į paruoštą formą, ant viršaus tolygiai išdėliojame vyšnias bei truputį įspaudžiame į vidų.
  5. 4. Viršų pabarstome migdolų plokštelėmis bei ruduoju cukrumi. Kepame maždaug 50–55 minutes.
  6. 5. Paliekame apie 10 minučių formoje, po to pabaigiame vėsinti ant grotelių, prieš patiekdamos pabarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau uogų pyragų receptų rasite: Uogų pyragai.
Morkų pyragas su grietine
(3)