Moliūgų ir ryžių apkepas

2022-06-03 Autorius WorldRecipes.lt

Moliūgų ir ryžių apkepas
Labai skanus moliūgų apkepas su ryžiais ir parmezano plutele. Jį galite valgyti tiek vieną, tiek patiekti kaip garnyrą prie įvairiausių mėsos patiekalų. Tikrai visos didžiausios pagyros iš mano šeimos šiam patiekalui. Nieko nelaukite ir pasigaminkite jau šiandien!

Ingredientai

    • moliūgų: 375 gramų
    • ryžių "Risotto": 325 gramų
    • sauso balto vyno: 125 mililitrų
    • daržovių sultinio: 900 mililitrų
    • parmezano sūrio: 100 gramų
    • šalavijų: žiupsnelio
    • svogūnų: 1
    • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos
    • maltų juodujų pipirų: žiupsnelio
    • parmezano sūrio: 50 gramų (pabarstymui patiekiant)
    • skrudintų moliūgų sėklų: 25 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų, sudedame svogūną ir česnaką. Pakepiname kelias minutes, kol suminkštės.
  2. 2. Tada sudedame moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami maždaug minutę pakepiname.
  3. 3. Tuomet supilame vyną ir palaukiame, kol šis išgaruos.
  4. 4. Po to supilame sultinį.
  5. 5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Pagardiname druska ir pipirais, uždengiame ir dedame į orkaitę. Kepame maždaug 12-15 minučių, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti dar vos vos kietoki, o ne panašūs į košę.
  7. 7. Pabarstome tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakepiname.
  8. 8. Patiekiame pabarstę tarkuotu parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau ryžių apkepų receptų rasite: Ryžių apkepai.
Skrebučiai arba krutonai
(2)
Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai
(1)