Moliūgų sriuba su vištiena

2018-03-20 Autorius Cukrinis avinėlis

Moliūgų sriuba su vištiena

Ingredientai

    • moliūgai: 1
    • vermišeliai: nedidelės saujelės (mažyčiai makaroniukai, naudoti pailgi, plonyčiai)
    • svogūnai: 1 nedidelio
    • česnakas: kelių skiltelių
    • vištienos filė: 200-300 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • morkos: 2
    • pievagrybiai: 2-3
    • tepamas sūrelis: pagal skonį (naudotas su kumpeliu)
    • druska
    • pipirai
    • Provanso žolelės
    • kmynai
    • kiti mėgiami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus bei česnako skilteles labai smulkiai supjaustome, viską šiek tiek apkepame aliejuje, kol suminkštės. Tada sudedame smulkiai supjaustytas arba stambiai sutarkuotas morkas, nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną bei pievagrybių griežinėlius. Viską paskaniname druska, vištienos prieskoniais ir Provanso žolelėmis bei apkepame.
  2. 2. Tuomet moliūgą nulupame, supjaustome kubeliais bei apverdame, kol suminkštės. Skystį, kuriame virė moliūgas, nupilame į puodelį (idealiai tiks panaudoti sriubai po to). Sutriname su trintuvu. Į moliūgų masę sudedame vermišelius, paruoštą vištieną su daržovėmis, supilame vandenį, kuriame virė moliūgas. Vandens pilame pagal savo norus, kokio tirštumo mėgstate sriubą, tik nepamirštame, kad dar įdėjote ir vermišelių, jie išsipūs. Sriubą pagardiname prieskoniais bei tepamu sūreliu (naudojame pagal skonį). Dar šiek tiek gietinėlės, petražolių ir nuostabi sriuba paruošta. Skanaujame!
Miso sriuba su tofu
(2)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)