tepamas sūrelis: pagal skonį (naudotas su kumpeliu)
druska
pipirai
Provanso žolelės
kmynai
kiti mėgiami prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūnus bei česnako skilteles labai smulkiai supjaustome, viską šiek tiek apkepame aliejuje, kol suminkštės. Tada sudedame smulkiai supjaustytas arba stambiai sutarkuotas morkas, nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną bei pievagrybių griežinėlius. Viską paskaniname druska, vištienos prieskoniais ir Provanso žolelėmis bei apkepame.
2. Tuomet moliūgą nulupame, supjaustome kubeliais bei apverdame, kol suminkštės. Skystį, kuriame virė moliūgas, nupilame į puodelį (idealiai tiks panaudoti sriubai po to). Sutriname su trintuvu. Į moliūgų masę sudedame vermišelius, paruoštą vištieną su daržovėmis, supilame vandenį, kuriame virė moliūgas. Vandens pilame pagal savo norus, kokio tirštumo mėgstate sriubą, tik nepamirštame, kad dar įdėjote ir vermišelių, jie išsipūs. Sriubą pagardiname prieskoniais bei tepamu sūreliu (naudojame pagal skonį). Dar šiek tiek gietinėlės, petražolių ir nuostabi sriuba paruošta. Skanaujame!