Morkų ir sezamų sausainiai

2018-01-09 Autorius WorldRecipes.lt

Morkų ir sezamų sausainiai

Ingredientai

    • morkų tarkiai: 200 gramų (naudoti tie, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude)
    • sezamo sėklos: 200 gramų
    • kiaušinių baltymai: 3
    • auksaspalvis sirupas: 6-8 valgomųjų šaukštų (naudotas "Dan Sukker")
    • graikiškas riešutų aliejus: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių patiekalui skirtus ingredientus: morkų tarkius, sezamo sėklas, graikišką riešutų aliejų ir auksaspalvį sirupą (išskyrus kiaušinių baltymus) sudėkite į indą bei išmaišykite iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet atskkite kiaušinio trynius nuo baltymų bei baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai juos įmaišykite su likusia tešla.
  3. 3. Po to skardą patieskite su kepimo popieriumi bei sausainių formelės pagalba formuokite sausainius: padėkite formelę ir į ją įdėkite kelis šaukštelius tešlos, truputį suspauskite ir formelę atkelkite, taip suformuodamos kokios norisi formos sausainius (aš pati naudojau apskritimo formelę). Kepkite 160-180 laipsnių temperatūros orkaitėję, kol gražiai paruduos. Skanaukite!