Morkų keksiukai su citrininiu maskarponės kremu

2017-10-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Morkų keksiukai su citrininiu maskarponės kremu

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 170 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • tarkuotos morkos: 2 (didelės)
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • miltelinis cukrus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 citrinos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus sumaišome su kepimo milteliais bei cinamonu.
  2. 2. Tuomet sviestą išlydome bei ištriname su cukrumi. Įmušame kiaušinius bei gerai išmaišome. Beriame miltų mišinį, sudedame sutarkuotas morkas bei palengva maišome. Nepermaišome (svarbiausia, kad neliktų sausų miltų).
  3. 3. Tada dedame po 2 nekupinus šaukštus tešlos į keksiukų formeles bei kepame 180 laipsnių temperatūros maždaug 20 minučių (tikriname mediniu pagaliuku). Prieš puošdami kremu visiškai atvėsiname.
  4. 4. Sūrį, citrinos sultis bei miltelinį cukrų plakame iki standžios vientisos masės. Užtrunkame maždaug 2 minutes. Dedame į konditerinį maišelį bei puošiame atvėsusius keksiukus.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau morkų keksiukų receptų rasite: Morkų keksiukai.
Ananasiniai keksiukai
(4)
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)