Naminė balta duona

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • sausos mielės: 1 šaukštelio
    • šiltas vanduo: 325 mililitrų
    • druska: 1 šaukštelio be kaupo
    • cukrus: 2 šaukštų
    • grietinė: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome sausus produktus, padarome duobutę bei po truputį pildamos vandenį maišome. Kai supilame visą vandenį, tuomet sudedame grietinę bei gerai išminkome. Tešla neturi labai lipti prie rankų, jeigu limpa – įberiame šiek tiek miltų. Išminkome bei uždengusios rankšluosčiu padedame šiltai apie 40 minučių, kad tešla pakiltų.
  2. 2. Tada kepimo indą (aš pati naudojau kekso formą) ištepame lengvai su aliejumi bei apiberiame miltais.
  3. Reklama
  4. 3. Po to dedame tešlą į kepimo indą bei iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepame maždaug pusvalandį, paskui temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių ir pakepame dar apie 10 minučių. Atvėsiname bei skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.

Zivile

Man neiškilo..😐 o skonis dar kolkas neragavau..
Atsakyti
Forminis batonas be glitimo, pieno ir cukraus
(4)
Ruginė duona su kmynais
(6)
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)