Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa

2024-11-19 Autorius IPKitchen

Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa
Naminiai gruziniški Chinkali – tradiciniai gruziniški koldūnai, kurie sužavi savo unikaliu formavimu ir intensyviu skoniu. Jų paruošimas reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau rezultatas – tikras kulinarinis stebuklas. Elastinga tešla ir sultingas faršo įdaras su subtiliais prieskoniais sukuria tobulą harmoniją.

Virimo metu chinkaliai išsipučia, o viduje susidaro gardus sultinys, kuris yra šio patiekalo išskirtinis bruožas. Tai ne tik maistas – tai kultūrinis patyrimas. Patiekus su šviežiomis žolelėmis ir grūstais pipirais, šie gardėsiai tampa neatsiejama šventinio stalo dalimi arba ypatingu pietų akcentu.

Chinkalių valgymo ritualas – ypatingas malonumas: pirmiausia atsargiai įkandama, kad sultinys neišsilietų, tada ragaujamas įdaras ir tešla. Tokie pietūs tikrai paliks neišdildomą įspūdį!

Ingredientai

    Tešlai:
    • Miltai: 500 g
    • Vanduo: 250 g (šaltas)
    • Druska: 1 arb. š.
    Įdarui:
    • Jautienos faršas: 400 g (arba avienos)
    • Svogūnai: 1 vnt. (didelis) 
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Vanduo: 300 g (šaltas)
    • Kalendra: šiek tiek
    • Petražolės: šiek tiek
    • Chmeli suneli prieskoniai: pagal skonį
    • Džiovintas mairūnas: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Malta saldi raudona paprika: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlai dubenyje sumaišyti miltus, vandenį ir druską. Minkyti kol tešla taps vientisa ir nelimpanti prie rankų. Galima minkyti rankomis (užtruks ilgai) arba virtuvinio kombaino pagalba.
  2. 2. Užminkius tešlą ją perkelti į maišelį ir leisti pailsėti apie 20 min, kambario temperatūroje.
  3. Reklama
  4. 3. Faršą sudėti į dubenį ir prie jo suberti visus prieskonius.
  5. 4. Svogūną ir česnakus sutrinti maisto smulkintuvu, žoleles smulkiai sukapoti. Viską sudėti prie mėsos.
  6. 5. Mėsą gerai išmaišyti, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  7. 6. Po 20 min tešlą išimti iš maišelio ir vėl minkome, tešla kaip modelinas. Tešlą iškočioti ir susukti į vyniotinį. Tuomet supjaustyti vienodais griežinėliai
  8. susukta tešla
  9. 7. Kiekvieną gabaliuką iškočioti (kraštai turi būti plonesni), per viduriuką dėti faršo ir formuoti chinkali.
  10. 8. Dideliame puode užvirinti vandenį, įberti druskos. Dėti po kelis chinkalius ir kai iškils į paviršių - virti apie 15 min (laikas priklauso nuo dydžio) ant vidutinės kaitros. Virimo metu irgi atsargiai pamaišyti.
  11. 9. Patiekti pabarsčius grūstais pipirais ir kapotais laiškiniais česnakais arba petražolėmis.
Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa

Vaida Normantienė

kaip aš juos mėgstu. Man tikrai be galo skanu!
Atsakyti
Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa

Vaida Normantienė

Ir dar viena nuotrauka, kurią esu padariusi. Gaminkite visi į sveikatą!
Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole
(1)
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)