Naminiai sūrio čipsai

2024-09-01 Autorius braske_ir_pipirai

Naminiai sūrio čipsai
Naminiai sūrio čipsai – tai sveikas ir gardus užkandis, kurį lengvai paruošite vos per kelias minutes. Šie čipsai gaminami iš vieno pagrindinio ingrediento – sūrio, kuris kepant virsta traškiais, aromatingais griežinėliais. Galima rinktis įvairius sūrius – nuo aštresnio parmezano iki švelnaus čederio ar kietojo sūrio, priklausomai nuo pageidaujamo skonio. Čipsai puikiai tinka kaip užkandis prie filmų, sveikas priedas prie sriubos ar salotų, arba tiesiog kaip sūrio traškutis, kai norisi kažko greito ir skanaus.

Autorės komentaras - kol čipsai dar šilti ir lankstūs, galima formuoti krepšelius, kuriuos paskui gardu įdaryti įvairiais priedais. Šiuos traškučius skanu valgyti vienus, su padažu ar panaudoti ruošiant salotas. Prieš kepant sūrį galima pagardinti priedais - čili dribsniais, įvairiomis žolelėmis.

Ingredientai

    • Kietasis sūris: 200 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
  2. 2. Kepimo popieriumi ištiesti skardą ir išdėlioti sūrio apskritimus, maždaug 4 cm skersmens.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kepti kol gražiai pagels.
  5. 4. Ka tik iškepę bus minkšti, tačiau vėsdami sukietės.
Naminiai sūrio čipsai
Naminiai sūrio čipsai
Kriaušės virtos raudonąjame vyne
(3)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)
Netradicinė pica su lavašu
(7)