Jau esu pasakoju kaip gaminus naminius mielinius lavašus, kurie tikrai gaunasi fantastiški, o lavašų receptų internete galima pilna pačių įvairiausių. Kai pirmą kartą išmėginau šį receptą, nes neturėjau namuose mielių labai nustebau, kad ir be jų galima paruošti viską labai gerai. Tad tais kartais, kai neturiu mielių arba turiu mažiau laiko sukiotis virtuvėje, naudoju būtent šį variantą. Drąsiai išmėginkite ir Jūs!
1. Pirmiausia maždaug 200 gramų miltų supilkite į dubenį, suberkite druską ir pilkite verdantį vandenį.
2. Išmaišykite kaip galite, tešla bus kietoka, kai vos pravės, gerai išminkykit rankomis.
Reklama
3. Minkykite, kol atvėsta ir sudėkite sviestą, aliejų ir kiaušinį, vėl gerai išminkykite.
4. Imkite gerą saują miltų ir sumaišykite su kepimo milteliais.
5. Berkite juos į tešlą ir vėl paminkykite, miltų imkite tiek, kad užminkytumėte minkštą elastingą tešlą (aš miltų dedu ir vis paminkau paminkau, kol tešla nebelimpa prie rankų. Jei sudėsite visus 500 gramų miltų arba daugiau, užminkysite kietą tešlą, bus sunku minkyti, bet tuomet lavašas bus labai arti to, kur perkat greito maisto restorane. Jeigu užminkysit minkštesnę tešlą bus lengviau kočiot, o skonis irgi liks nuostabus).
6. Tešlą pavoliokite į ilgą ritinį, gabalą atsipjaukite ir plonai iškočiokite ant miltuoto paviršiaus.
7. Apipjaukite norimą formą ar kvadratą, ar apskritimą ir kepkite iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje be riebalų. Vis apversdami, kol pradės rausti burbuliukai (maždaug 2 minutes).
8. Iškepusius lavašus dėkite į perlenktą drėgną rankšluostį. Taip po tuo rankšluosčiu visus ir pakiškite.
9. Įdarą ruoškite savo mėgstamą, su mėgstamais padažais.
10. Lavašą su įdaru, taip pat kelias minutes pakepkite keptuvėje be riebalų, būtinai apverskite, kad vienodai sušiltų abi pusės ir padažai. Skanaus!