1. Pradžioje į aukštą prikaistuvą supilame cukrų bei vandenį. Ant silpnos ugnies verdame tol, kol cukrus ištirps bei masė taps bespalvė. Nemaišome! Tiesiog karts nuo karto pasukiojame patį prikaistuvą.
2. Tuomet padidiname ugnį iki vidutinės – aukštos, bei verdame maždaug 8 – 10 minučių arba tol, kol masė taps auksinės – gintarinės spalvos.
Reklama
3. Tada vėl sumažiname ugnį iki silpnos bei lėtai supilame šiltą grietinėlę. Elgiamės atsargiai, nes viskas labai greitai pradės burbuliuoti, masė pakils į viršų. Truputį paverdame vis maišydamos mentele.
4. Po to išjungiame ugnį bei nuimame nuo jos prikaistuvą. Masę perpilame į kitą indą. Įdedame sviestą, žiupsnelį druskos, įpilame šlakelį vanilės ekstrakto. Išmaišome, kol sviestas išsilydys. Leidžiame visiškai atvėsti.
5. Vėsdama karamelė sutirštės. Laikome ją šaldytuve. Skanaus!