1. Pirmiausia sviestu ištepame 23 centimetrų skersmens pyragų kepimo formą, dugną išklojame su kepimo popieriumi. Tada orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Lazdyno riešutus kepiname maždaug 5 minutes sausoje sunkioje keptuvėje. Po to riešutus atvėsiname bei stambiai supjaustome, palikdamos nedidelę saują nesmulkintų riešutų torto papuošimui.
2. Tuomet nedideliame prikaistuvyje tirpiname sviestą, suberiame cukrų bei supilame sirupą. Masę nuolatos maišydamos kaitiname kelias minutes, kol sutirštės. Stebime, kad masė neprisviltų prie prikaistuvio dugno. Suberiame susmulkintus riešutus, beriame druskos, viską išmaišome, o paskui tolygiai paskirstome masę ant kepimo formos dugno.
3. Putėsiams paruošti užviriname grietinėlę švariame puode, nuimame puodą nuo kaitros, suberiame susmulkintą šokoladą, sviestą, romą bei cukraus sirupą, paliekame minutei arba dviems. Po to, pradėdamos nuo centro, labai švelniai sukamaisiais į išorę nukreiptais judesiais maišome masę, kol ji taps vienalytė. Svarbu nepersistengiame maišant. Putėsių masę sukrečiame ant lazdyno riešutų pagrindo, uždengiame bei paliekame susigulėti per naktį.
4. Norėdamos išimti tortą prieš tiekdamos ant stalo panardiname metalinę pailgą mentelę į karštą vandenį bei atskiriame torto kraštus nuo formos. Švelniai atlaisviname formos kraštus bei perkeliame tortą ant serviravimo lėkštės. Nepamirštame nuimti ir kepimo popierių. Tortą puošiame pabarstydamos jo viršų kakavos milteliais bei likusiais nesusmulkintais lazdyno riešutais. Jei norisi dar gausesnio puošnumo, naudojame valgomas auksines žvaigždes. Skanaujame!