Orkaitėje kepta menkė su citrinomis, sviestu ir petražolėmis

2023-04-19 Autorius Voras tinkle

Orkaitėje kepta menkė su citrinomis, sviestu ir petražolėmis

Ingredientai

    • šviežios menkės: 2
    • citrinos: 1,5
    • šviežios petražolės: gero pundelio
    • sviestas: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia laukia pats nemaloniausias procesas - nupjaukite menkėms galvas.
  2. 2. Po atliktos "operacijos", žuvį nuplaukite, nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu bei pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet iš pusės citrinos išspauskite sultis.
  5. 4. Abiejų žuvų vidų gerai įtrinkite sultimis.
  6. 5. Po to į žuvų vidų pridėkite kapotų petražolių, po šaukštelį sviesto bei po pusę supjaustytos citrinos.
  7. 6. Paskui žuvis suguldykite į skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei kepkite maždaug 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 7. Patiekite su šviežiomis salotomis. Mėgaukitės!

Irena

Realiai kepu viską lygiai taip pat, tik iškart kepu su daržovėmis, kartais ir su bulvėmis. Tiek daržovės, tiek bulvės būna nuostabus garnyras, nereikia nieko atskirai ruošti. :)
Atsakyti
Orkaitėje kepta menkė su citrinomis, sviestu ir petražolėmis
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis
(1)
Žuvis: baramundžio filė su apelsinų-morkų padažu
(5)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(2)