Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su viduržemio jūros regiono žolelėmis

2021-03-16 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su viduržemio jūros regiono žolelėmis
Tai labai paprastas žolelių mišinys, kuris suteikia vištienai gerą skonį, o jį pasigaminti itin lengva. ;)

Didžiausias šio recepto privalumas tas, kad darbo realiai vos 10 minučių, o visą kitą darbą už jus atliks orkaitė. 

Didžiausias šio patiekalo minusas, kad užmarinavę kepti iškart kepti negalėsite. Būtina pamarinuoti bent 3 valandas, kitaip skonis nebus toks geras.

Kepdama aš pasirinkau vištienos blauzdeles, bet manau, kad puikiai tiktų ir kitos mėgstamos vištienos dalys.

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 5
    • džiovintas raudonėlis: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežias čiobrelis: kelių šakelių
    • rozmarinas: pagal skonį
    • juodosios alyvuogės be kauliukų: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • citrina: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome raudonėlį, čiobrelių ir rozmarino lapeliais, sudedame smulkintas alyvuoges, smulkiai pjaustytą česnaką, citrinos skilteles ir supilame alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tada sudedame vištienos blauzdeles ir marinuojame mažiausiai 3-4 valandas, arba idealiausiu atveju per naktį, tai yra užsimarinuojame iš vakaro.
  3. 3. Po to kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių arba kol vištiena iškepa. Skanaujame!
  4. orkaitėje kepta vištiena su viduržemio jūros regiono žolelėmis ir alyvuogėmis
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelių receptai.
Nerealus vištienos marinatas
(19)
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)
Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
(5)