Pankolių ir apelsinų salotos su balzaminio acto užpilu

2023-10-26 Autorius WorldRecipes.lt

Pankolių ir apelsinų salotos su balzaminio acto užpilu
Itin gaivios pikantiško skonio pankolių ir apelsinų salotos, gal labiau tinkančios kaip garnyras prie karštų kepsnių, nei kaip atskiras patiekalas. Aš šį kartą jas patiekiau prie aštriai troškintų kalmarų, bet būtinai kada nors dar pasigaminsiu ir prie mėsos patiekalų, nes labai patiko. Vyras taip pat jas labai išgyrė. 

Ingredientai

    • pankolių: 1
    • apelsinų: 2
    • raudonųjų svogūnų: 0,5
    • juodųjų alyvuogių: 30 gramų
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzaminio acto: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pankolį ir svogūną smulkiai supjaustykite, apelsiną nulupkite ir iš kiekvienos skiltelės aštriu peiliu išimkite filė.
  2. 2. Alyvuoges supjaustykite žiedeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Viską sudėkite į salotinę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, actu, pagardinkite druska bei pipirais.
  5. 4. Patiekite ir skanaukite!
Kiaušinių salotos su žirneliais
(1)
Agurkų ir vynuogių salotos su feta sūriu
(3)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)