1. Pirmiausia pasiruošiame visus būtinus ingredientus.
2. Imamės raugo ruošimo. Tam susmulkiname mieles, sutriname jas su cukrumi kol gausis skysta konsistencija.
Reklama
3. Truputį pašildome vandenį (jis neturi būti pernelyg karštas) bei sujungiame su mielių mišiniu.
4. Įdedame šiek tiek miltų (100 gramų) nuo bendro svorio ir kruopščiai išmaišome šluotele. Įsitikiname, kad nėra gumuliukų.
5. Raugą uždengiame drobe ir padedame į šiltą vietą 15-ai minučių kad įvyktų cheminė mielių reakcija.
6. Kai jau raugas ima "bėgti" iš dubens, įdedame aliejų bei druską. Išsijojame miltus bei užmaišome tešlą.
7. Paruoštą tešlą perdedame į švarų indą, suteptą su aliejumi. Uždengiame drobe, padedame šiltai. Laikome ten mažiau nei valandą, maždaug 40-50 minučių. Per tą laiką tešla turi padidėti 2-3 kartus.
8. Štai ir viskas. Mūsų mielinė tešla jau paruošta tolesnėms manipuliacijoms ir gamininiams.
smp
Atsakyti