Paprikos, marinuotos su medumi | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Paprikos, marinuotos su medumi | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • paprikos: ~2 kilogramų
    • česnakai: 6 nuvalytų skiltelių
    • pipirų grūdeliai
    • medus: 3 arbatinių šaukštelių (tinka ir dirbtinis)
    Marinatui:
    • vanduo: 0,5 litro
    • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • actas: 0,5 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    Taip pat reikės:
    • 3 užsukamų sterilizuotų stiklainiukų (0,5 l talpos) ir tiek pat sterilizuotų dangtelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje paprikas gerai nuplauname bei perpjovus pusiau pašaliname sėklytes. Supjaustome juostelėmis (arba kaip jūsų širdis geidžia). Į didelį puodą pilame vandens (nemažai, kad vėliau sudėtas paprikas apsemtų). Užverdame bei tuomet sudedame supjaustytas paprikas. Užvirus paverdame 5 minutes. Vandenį nupilame, o paprikas sudedame į stiklainiukus. Taip pat į kiekvieną stiklainiuką beriame po keletą pipirų grūdelių (dėjau maždaug po 7 vnt.), dedame po porą česnakų skiltelių bei po 1 arbatinį šaukštelį medaus.
  2. 2. Tada į švarų puodą sudedame marinatui skirtus ingredientus bei užviriname. Pilame verdantį marinatą į stiklainius ant paprikų (pilnut pilnutėlius) bei užsukame dangteliais. Apklojame rankšluostėliu bei paliekame atvėsti. Vėliau laikome vėsiai. Skanaujame!
  3. Reklama
Paprikos, marinuotos su medumi | Receptas
Skanutėliai marinuoti agurkai su actu žiemai
(30)