Tarkuotų cukinijų mišrainė - užtepėlė žiemai

2022-07-20 Autorius WorldRecipes.lt

Tarkuotų cukinijų mišrainė - užtepėlė žiemai
Visai nesudėtingai pagaminama ir itin skani cukinijų mišrainė žiemai, kurią galima patiekti ir kaip užtepėlę. Ji gaunasi kremiškos tekstūros, tad tam reikalui puikiai tinka! Šiai mišrainei idealiai tiks ir didelės cukinijos! Receptą senokai atradau viename receptų žurnale ir nuo to laiko kiekvienais metais būtinai bent dalį cukinijų prisiruošiu šitaip! Dalinuosi labai savo pamėgtu receptus, kuris esu visiškai tikra, nenuvils ir Jūsų!

Iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminsite maždaug 2,5-3 litrus cukinijų mišrainės.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 3 kilogramų (svėriau jau išvalytas)
    • paprikos: 4 vidutinio dydžio (naudoju raudonas)
    • vanduo: 250 mililitrų
    • aliejus: 250 mililitrų
    • cukrus: 200 gramų
    • pomidorų pasta: 200 gramų
    • česnakas: 100 gramų
    • 9% actas: 100 mililitrų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • aitriosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupame cukinijas ir išimame sėklas.
  2. 2. Minkštimą sutarkuojame stambia tarka.
  3. Reklama
  4. 3. Tada paprikas išvalome nuo sėklų. Supjaustome kuo plonesnėmis juostelėmis.
  5. 4. Tuomet česnaką išspaudžiame spaustuku.
  6. 5. Į puodą pilame vandenį, aliejų, beriame cukrų, druską, dedame česnaką, paprikos miltelius, susmulkintą papriką ir pomidorų pastą. Labai gerai išmaišome.
  7. 6. Kaitiname ant nedidelės kaitros, kol užvirs.
  8. 7. Tada sudedame cukiniją. Išmaišome ir palaukiame, kol dar užvirs.
  9. 8. Kai masė pakartotinai užverda, uždengiame, sumažiname kaitrą ir troškiname maždaug 40 minučių. Troškinant kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.
  10. 9. Tada supilame du trečdalius acto, išmaišome ir dar kartą užviriname.
  11. 10. Paragaujame, ar patinka skonis. Jei norisi rūgščiau arba sūriau, pridedame dar druskos arba papildomai šiek tiek acto arba pomidorų pastos. Žinoma, mišrainei stovint stiklainiuose skoniai pasiskirstys dar tolygiau, bet gamindami tokius konservus visada būtinai atsižvelkite ir į savo skonį. Paverdame dar maždaug 3-5 minutes.
  12. 11. Dar karštą mišrainę sudedame į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais.
  13. 12. Stiklainius apverčiame, šiltai apklojame ir paliekame, kol visiškai atvės. Saugome vėsiai. Skanaus!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Irena

Būtinai išmėginsiu pasigaminti. Ačiū už pasidalintą receptą. :)
Atsakyti
Saldžiarūgščiai burokėliai
(23)
Raugintos morkos
(7)