Pievagrybių ir bulvių apkepas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Pievagrybių ir bulvių apkepas

Ingredientai

    • pievagrybiai: 120-150 gramų
    • bulvės: 5-7
    • svogūnų ropeliai: 4
    • grietinėlė: 300 mililitrų
    • pienas: 300 mililitrų
    • sviestas: 2 šaukštai
    • aliejus: 1 šaukštas
    • druska
    • šalavijai
    • malti juodieji pipirai
    • tarkuotas fermentinis sūris: 3-4 šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus nuvalome, supjaustome gabaliukais bei pabarstytus druska pakepiname šaukšte sviesto.
  2. 2. Tuomet svogūnus nulupame, supjaustome į keturias dalis ar smulkiau bei sukratome į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepiname maždaug 12-15 minučių. Tada sukratome grybus, įdedame šaukštą sviesto bei kepiname dar apie 3-4 minutes ant nesmarkios ugnies.
  3. 3. Paskui bulves nuskutame, supjaustome maždaug 0,3 cm griežinėliais, sudedame į didelę keptuvę, pabarstome druska, supilame pieną bei grietinėlę, užviriname. Tada karštį sumažiname, uždengiame dangtį bei apie 10 minučių kaitiname (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverčiame.
  4. 4. Tada grybus su svogūnais bei bulves sluoksniais perkeliame į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberiame sūrį.
  5. 5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti. Tikras gardumėlis!
Šviežių bulvių cepelinai
(13)
Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir sūriu
(90)
Kitokie - tinginių ar ponių? - cepelinai
(33)