1. Iš pradžių paruoškite uogas papuošimui. Šis žingsnis nėra būtinas, bet uogos ilgiau išlieka šviežios ir tampa blizgios, jei jas padengsite želatina. Didesnes uogas, pvz. braškes, galite perpjauti pusiau, serbentus gražiau naudoti "sveikomis" kekėmis, jų nenuskabius.
2. Želatinos miltelius apliekite 100 mililitrų verdančio vandens, pridėkite 50 mililitrų uogų sirupo arba skystos uogienės ir, nuolatos maišydamos, skystį kaitinkite virš mažytės liepsnos, kol ištirps visi želatinos kristalai, bet jokiais būdais neužvirinkite!
Reklama
3. Tuomet želatinos skystį atvėsinkite iki kambario temperatūros. Skystis atvės greičiau, jei indelį su želatina įstatysite į dubenį su šaltu vandeniu bei ledukais. Kai želatina pradės tirštėti, į ją po vieną nardinkite gražiausias uogas bei išdėkite ant lėkštutės arba grotelių. Žele padengtas uogas šaldykite šaldytuve 20 minučių.
4. Tada grietinėlę, pridėjusios žiupsnelį druskos, plakite iki ji pradės standėti. Dabar pridėkite vanilinio cukraus bei toliau plakite grietinėlę iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė neturėtų išvarvėti).
5. Po to puodelyje sumaišykite arbatą su romu/konjaku (šį žingsnį atliekite tik tuo atveju, jeigu biskvito papločiai sausi). Šiuo skysčiu sulaistykite pirktinius paplotėlius. Mano patyrimu, pirktiniai biskvito paplotėliai būna ganėtinai sausi. Suvilgome juos tiek, kiek jums atrodo, jog turi būti torto drėgnumas.
6. Formuokite tortą. Pirmą paplotėlį plonai pertepkite pasirinkta uogiene arba šokoladiniu kremu, paskui dosniai tepkite plakta grietinėle. Užvožkite biskvito sluoksniu bei vėl kartokite pertepimą uogiene arba šokoladiniu kremu ir grietinėle.
7. Torto viršų bei šonus dosniai aptepkite palikusia grietinėle. Šonus aplipinkite suskaldytais riešutais arba kokoso drožlėmis. Torto viršų puoškite žele dengtomis uogomis bei sveikais riešutais.
8. Prieš patiekdamos į stalą, palikite tortą šaltai bent jau 2 valandas. Plakta grietinėle perteptas tortas išliks gardus bei gražus maždaug 2-3 paras. Pasimėgaukite!
9. Pastebėjimas: Pirktiniai biskvitai įprastaii iš mano patirties būna itin saldūs bei per sausi torto ruošimui. Biskvitą drėkinkite nesaldintu arbatos/alkoholio mišiniu (jeigu jūsų pirktiniai biskvitai yra natūraliai drėgni, jų drėkinti tokiu atveju visai nereikia). Neutralus (šiuo atveju naudojama tik 16 gramų vanilinio cukraus) grietinėlės skonis permuša biskvito saldumą ir nuostabiai dera su šokoladiniu arba rūgščiu uogų pertepimu. Pertepimas tortui suteikia skonio, spalvos bei tokio nuostabaus "cinkelio".
10. Rekomendacija: Daugiau biskvitinių tortų receptų rasite: Biskvitiniai tortai.
Virginija
Labai aciu už šita receptuka. Kartais reikia skubia skanesto, o laiko nera kepti biskvitams, tad tikrai naudingas receptelis.
Atsakyti
Virginija
Atsakyti