Pistacijų tortas su avietėmis

2022-07-28 Autorius Ritos receptai

Pistacijų tortas su avietėmis
Šventos Velykos man asmeniškai yra viena iš pačių gražiausių pavasario švenčių, o gal net ir pati gražiausia. Lietuviai mėgsta, kai stalai lūžta nuo įvairiausių patiekalų gausos, bet be torto sunku įsivaizduoti mūsų šeimos Velykinį stalą. Spalvingas ir labai gardus tortas yra toks pats svarbus kaip ir margučiai, bent jau mūsų šeimoje. Itin rekomenduoju šį pistacijų tortą su avietėmis, kuris gaunasi sotus ir tuo pačiu gaivus. Nors šis pistacijų tortas puikiai tinka didžiosioms šventėms, bet jį galite ruošti ir kai tiesiog norisi pasilepinti (tik žinoma, reikės įdėti darbo ir laiko). Tortui gaivumo suteikia avietės. Pistacijų ir špinatų biskvitas, Raffaello kremas ir viską vainikuojanti aviečių želė. Fantastiškas derinys. Būtinai mėginkite jau šiandien!😊

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • saldintas kondensuotas pienas: 1 indelio
    • švieži špinatai: 100 gramų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 120 gramų
    • maltos pistacijos: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    Kremui:
    • grietinėlė: 400 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • saldintas kondensuotas pienas: 1 indelio
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • maltos pistacijos: 100 gramų (arba 2 valgomieji šaukštai pistacijų pastos; galima visai nedėti, aš šį kartą nedėjau)
    Aviečių sluoksniui:
    • šviežios arba šaldytos avietės: 400 gramų
    • cukrus: pagal skonį
    • želatina: 3 arbatinių šaukštelių
    Sirupui:
    • vanduo: 200 mililitrų
    • laimo vaisiai: 1
    • rudas cukrus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito gaminimas: Špinatus sutrinkite blenderiu iki košelės ir pilkite citrinos sultis.
  2. 2. Kiaušinius plakite su kondensuotu pienu iki putotos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pistacijų miltais.
  5. 4. Tada į kiaušinių masę po truputį berkite miltų mišinį. Išmaišykite ir supilkite špinatų tyrę.
  6. 5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Į kepimo formos dugną įtieskite iškirptą kepimo popieriaus skritulį, o kraštus patepkite sviestu.
  8. 7. Pilame biskvito tešlą ir dėkite kepti maždaug 35-40 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės tipo ir kepimo formos skersmens. Mano pačios naudota forma 20 centimetrų. Ar biskvitas jau yra iškepęs būtina tikriname mediniu pagaliuku.
  9. 8. Biskvitą atvėsiname ir pjaustome tik kitą dieną. Aš biskvitą padalinau į 4 dalis. Biskvito šonus apipjaustome, bus trupiniams.
  10. pistacijų torto biskvitas
  11. 9. Kremo gaminimas: Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išplakite į lengvą ir purų kremą. Jei kremą sutraukia, žinokite, kad buvo temperatūrų skirtumas. Masę truputį pašildome ir bandome plakti toliau.
  12. 10. Išplaktą kremą dedame į šaldytuvą.
  13. 11. Išplakame šaltą grietinėlę su citrinos sultimis. Dedame į šaldytuvą.
  14. 12. Kai abu kremai atšals iki vienodos temperatūros, po truputį juos sujungiame. Maišome šaukštu, neplakame mikseriu.
  15. 13. Aviečių želė gaminimas: Išbrinkiname želatiną.
  16. 14. Sutriname avietes į vientisą tyrę. Cukraus dedame pagal savo skonį.
  17. 15. Avietes truputį pakaitiname ir dedame brinkintą želatiną. Maišome kol želatina ištirpsta.
  18. 16. Atvėsiname ir padaliname į dvi dalis.
  19. 17. Pilame į formas sustingti. Formų skersmuo 20 centimetrų. Į formos dugną įtiesiame maistinės plėvelės, šitaip bus lengviau perkelti ant kremo.
  20. 18. Dedame į šaldytuvą gerai sustingti.
  21. 19. Sirupas: Vandenį su cukrumi kaitiname iki sirupas kažkiek sutirštėja. Pilame laimo vaisiaus sultis, išmaišome ir pilnai atvėsiname.
  22. 20. Torto surinkimas: Į tortinės dugną dedame tortinį padėkliuką ir patepame šaukštu kremo. Sluoksniuojame tokia tvarka:
    - Biskvitas laistomas sirupu
    - Kremas
    - Aviečių želė
    - Kremas
    - Biskvitas laistomas sirupu
  23. 21. Dar kartą pakartojame tą patį, o likę du biskvitai bus tik su kremu. Kremo visiškai pakanka ir šonams aptepti. Aš pati šonus palikau atvirus, o viršų apibarsčiau biskvito ir pistacijų trupiniais
  24. 22. Paruoštą tortą dedame į šaldytuvą nakčiai. Skanaus!
  25. pistacijų ir aviečių tortas
  26. 23. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Pistacijų tortas su avietėmis
Pistacijų tortas su avietėmis
Pistacijų tortas su avietėmis
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Braškių, grietinėlės ir maskarponės tortas
(23)
Karamelinis tortas
(11)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(1)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)