1. Iš pradžių užverdame pieną bei vandenį, dedame į jį kubeliais supjaustytą sviestą. Kai skystis užvirs, nukeliame puodą nuo ugnies, energingai maišydamos, kad nesusidarytų gumuliukų, po truputį beriame miltus.
2. Statome ant mažos ugnies, maišydamos žiūrime, kad tešla nepriliptų prie dugno. Tada kai tešla pagels bei atšoks nuo kraštų (po maždaug 1-2 minučių) nukeliame nuo ugnies bei atvėsiname iki maždaug 70 laipsnių. Nuolatos maišydamos po vieną mušame kiaušinius. Prieš įmušdamos paskutinį kiaušinį patikriname tešlos tirštumą - ji turi nuvarvėti nuo lopetėlės.
Reklama
3. Po to blynelius kepame įkaitintame aliejuje. Masės pilame daugiau nei įprasta blyneliams, kad būtų storesni.
4. Skanaujame su džemu, uogiene... ar kuom tik širdis geidžia!