tarkuotas sūris: ~50 gramų (pabarstyti ant viršaus)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sprandinės gabalą supjaustome maždaug 2 centimetrų storio gabalais ("riekėmis") bei kiekvieną jų perpjauname dar per pusę. Truputį pamušame mėsos plaktuku. Tada iš majonezo, garstyčių, paprikos miltelių, pipirų bei truputį druskos sumaišyti tyrelę ir ištepame mėsos gabalėlius. Paliekame bent kelioms valandoms arba per visą naktį pasimarinuoti šaltai.
2. Tuomet į kepimo formą arba indą, išsimarinavusią mėsą dedame gana glaudžiai (kepdama dar susitrauks), gabalėlį prie gabalėlio, kad nebūtų tarpų. Ant viršaus paskirstome pomidorų padažą. Dedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, po to ant jų - burokinės tarkos pagalba sutarkuojame morkas.
Reklama
3. Viršų truputį pabarstome druska bei maltais pipirais. Indą uždengiame su folija bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę apie 50 minučių. Nuimame foliją, užbarstome sutarkuoto sūrio bei dar maždaug 15 minučių dedame atgal į orkaitę. Skanaujame!