1. Iš pradžių paruošiame pyrago pagrindą. Į dubenį sudedame kubeliais supjaustytą sviestą, suberiame miltus, cukraus pudrą bei žiupsnelį druskos. Pirštais sutriname viską į trupinius bei stengiamės tai daryti kuo greičiau, kad sviestas nepradėtų tirpti.
2. Tada įmušame kiaušinį bei keliais judesiais iš tešlos suformuojame plokščią apskritimą. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę bei atšaldome maždaug pusvalandį.
Reklama
3. Tuomet atšaldytą tešlą padedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame maždaug 5 milimetrų storio apvalų lakštą. Atsargiai perkeliame tešlą į kepimo formą (naudojau 24 centimetrų skersmens), išlyginame bei nupjauname nereikalingus kraštus.
4. Šakute kelis kartus subadome įklotą tešlą, kad pagrindas kepdamas neišsipūstų. Paruoštą formą palaikome šaldytuve dar maždaug 20 minučių.
5. Po to įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Atšaldytą tešlos pagrindą užklojame su kepimo popieriumi bei užberiame pupelėmis arba žirniais - šitaip kepdamas pyrago pagrindas išlaikys formą. Kepame 20 minučių.
6. Paskui nuimame popierių su pupelėmis/žirniais, sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių bei kepame dar apie 5 minutes.
7. Ant atvėsinto pagrindo užtepame 4-5 šaukštus obuolių košės bei pabarstome cinamonu. Ant viršaus gražiai išdėliojame nuluptus, plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius.
8. Tada į lydytą sviestą įmaišome pora šaukštų cukraus. Pyrago paviršių aptepame paruoštu sviestu. Pyragą kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol obuoliai suminkštės.
9. Per sietelį pertriname kelis šaukštus abrikosų uogienės bei įmaišome romo. Šia tyre aptepame kiek atvėsintą, bet dar šiltą pyragą. Patiekiame šiltą arba atvėsintą su ledais ar plakta grietinėle. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.