1. Iš pradžių kefyrą, aliejų, cukrų bei druską supilkite į puodą ir šiek tiek pašildykite, bet neužvirinkite. Miltus sumaišykite su mielėmis. Tada į dubenį su miltais pilkite lengvai pašildytą kefyrą. Viską labai gerai išmaišykite bei išminkykite. Privalo gautis puri, prie rankų nelimpanti tešla. Iš tešlos padarykite rutulį bei palikite dubenyje uždengtą rakšluoščiu maždaug 60 minučių, kad tešla padvigubėtų.
2. Kai jau tešla pakyla, padalinkite ją į tris vienodas pailgas dalis. Kiekvieną dalį perpjaukite į tris juosteles bei iš jų supinkite kasą.
3. Tuomet kiaušinį išplakite su pienu, jį naudosite pynutėms aptepti.
4. Kiekvieną pynutę aptepkite klevų sirupu bei kiaušinio ir pieno plakinių, apibarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug pusvalandį arba kol pynutės įgaus dailią gelsvą spalvą. Mėgaukitės.:)
5. Pastebėjimas: Pynutės gaunasi minkštos, purios ir ne per saldžios.
6. Rekomendacija: Daugiau pynučių receptų rasite: Pynutės.