1. Pirmiausia tešlą atitirpinkime pagal instrukciją. Jeigu reikia pakočiokime. Į tortinę arba kitą apvalią skardą įtieskime kepimo popierių. Tada apačią bei 3-4 centimetro aukščio kraštelį išklokime tešla. Ją subadykime šakute bei kiškime į įkaitintą orkaitę iki 180-220 laipsnių temperatūros maždaug 5 minutėms.
2. Baklažaną supjaustykime plonomis riekelėmis - kažkur 0,5 cm storio, išdėliokime skardoje bei taip pat pakepkime orkaitėje, kol šis pradės minkštėti.
Reklama
3. Kol kepa, riekelėmis susmulkinkime ir pomidorus, o kiaušinį gerai išplakime su grietine bei prieskoniais (išskyrus česnaką). Ant tešlos sluoksniuokime apkeptus baklažano skritinėlius bei šviežią pomidorą. Viską užpilkime plakiniu, o tada jau apibarstykie džiovintu česnaku. Pyragą pavartykime, kad užpilas patektų į visus tarpelius. Tada vėl dėkime į orkaitę bei kepkime kažkur 30-40 minučių.
4. Bebaigiant kepti, kai tešla jau visiškai iškeps, o baklažanai įgaus gražų rusvą atspalvį apibarstykime pyragą susmulkintu sūriu bei leiskime jam ištirpti. Skanaus!